Brauciens uz Briseli

No 16. līdz 18.oktobrim jaunsargi devās uz Briseli. Šis brauciens bija kā pateicība no A.Pabrika kunga par labiem panākumiem Baltijas militārajās sporta spēlēs. Uz Briseli devās Skrundas, Kazdangas kā arī Vidzemes jaunsargi kopā ar instruktoriem.
Ceļojums sākās jau naktī, kad visi devās ceļā uz lidostu. Ap plkst. 6:30 izlidojām no Latvijas. Lidojums bija interesants ceļojuma sākums vairākiem jaunsargiem, jo iepriekš nebija lidojuši.
Nonākuši Briselē, devāmies uz viesnīcu, lai noliktu bagāžu, ceļā ar autobusu pavadījām 40 minūtes. Atstājuši bagāžu, sākam savu tūri Briselē.
Pirmajā dienā mēs apmeklējām Parlamenta muzeju, kurā bija iespējams apskatīt visu par un ap Parlamenta. Vēlāk ceļš mūs aizveda uz Vēstures muzeju, kurā bija iespējams uzzināt Eiropas vēsturi. Abi šie muzeji bija ļoti interesanti, jo informāciju tev nestāstīja gids, bet gan audio austiņās, tev tikai atlika izvēlēties par ko gribi uzzināt, klausoties šo audio tu paralēli varēji apskatīt muzeja eksponātus. Dienas noslēgumā devāmies ekskursijā pa pilsētu, lai apskatītu slavenākās Briseles vietas un iepazītu Briseli. Ekskursijas laikā nogaršojām īstās beļģu vafeles kā arī pabijām mākslinieku rajona, kur atmosfēra ir pavisam savādāka nekā citās Briseles daļās – līdz ko satumst tā arī parādās visdažādākās mūzikas skaņas. Ar ekskursiju arī pienāca vakara un visi devās atpūsties.
Nākamais rīts sākās ar brokastīm viesnīcā pēc kurām visi kopā devās uz metro staciju, lai dotos uz parlamentu. Nonākuši parlamentā, noklausījāmies īsu prezentāciju par parlamentā notiekošo. Ierodoties Pabrika kungam devāmies apskatīt parlamenta ēku. Bija iespēja uzdot visdažādākos jautājumus. Pēc parlamenta ceļš veda uz Kara muzeju, kurš bija interesants ar saviem daudziem eksponātiem. Uzkāpām arī skatu tornī un apskatījām pilsētu no augšas. Vēlāk kopīgu pasākumu nebija ieplānoti, tāpēc nu katrs devās uz savu pusi, izbaudīt silto laiku. Kopīgi pavakariņojuši, citi devās uz istabiņu, citi iedzert kafiju kādā no kafejnīcām.
Pēdējā rītā jau tika krāmētas somas, lai vakarā varētu atgriezties mājās. Pēc pusdienām braucām uz NATO mītni Briselē. Tur bija iespējams izrunāt visus jautājumus, kuri mums interesē saistībā ar militārajiem notikumiem pasaulē. No NATO devāmies uz lidostu. Latvijā ielidojām vakarā, līdz ar to arī mūsu ceļojums bija beidzies un visi devās uz mājām. Liels paldies A.Pabrika kungam par šo doto iespēju!

Informāciju sagatavoja jaunsardze un Valsts aizsardzības mācības 11.klases skolniece Samanta Seņko

Foto: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.557604217905624.1073741930.354337224898992&type=1&l=e4f7b435ee

Šis ieraksts tika publicēts Jaunsardze, valsts aizsardzības mācība. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.