Ekskursijā uz Siguldu

Sigulda 060

29.septembrī 9.a klases skolēni devās ekskursijā uz Siguldu.
Ekskursiju sākām ar Gūtmaņalas apskati, kura ir lielākā ala Baltijā. Tās sienas ir bijušas daudzu notikumu liecinieces un glabā uzrakstus jau no 17.gadsimta. Pēc Gūtmaņalas apskates tika pārbaudīta mūsu fiziskā sagatavotība un izturība, jo, lai varētu apskatīt skaistās Siguldas ainavas, bija jāpārvar neskaitāmi pakāpieni augšup. Visi bijām noguruši, bet tas bija to vērts!
Viduslaiku elpu jutām Livonijas ordeņa Siguldas pilī. Tur iepazināmies ar viduslaiku cīņas mākslas elementiem un iemēģinājām roku dažādās aktivitātēs.
Tālāk ceļš mūs veda uz Turaidas muzejrezervātu. Iepazināmies ar ekspozīcijām par arheoloģijas, kultūras un mākslas vēsturi, kas stāsta par notikumiem jau ar 11.gadsimtu. Te glabājas daudzi stāsti – gan par viduslaiku pili un baznīcu, gan Gaujas lībiešiem, seno muižas centru un Dainu kalnu.
Ekskursijas noslēgumā apmeklējām bobsleja un kamaniņu trasi „Sigulda”. Interesanti bija vērot trasi klātienē, jo vairums skolēnu to bija redzējuši tikai TV ekrānos. Mums bija iespēja redzēt treniņu procesu trasē, kur trenējās kamaniņbraucēji.
Esam priecīgi, ka visi kopā esam iepazinuši vēl kādu skaistu un vēsturiskiem notikumiem bagātu vietu Latvijā!

Kl.audz. Signe Grīnberga

 

Šis ieraksts tika publicēts Klašu aktivitātes. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.