Novembris Skrundas vidusskolā

Informācija publicēta saīsināti Skrundas novada decembra avīzē

skat. http://www.skrunda.lv/images/userfiles/Avize/SKRUNDAS_novads_2018_decembris.pdf

Skolēni ar labiem panākumiem piedalījušies mācību priekšmetu olimpiādēs. Angļu valodas valsts 48.olimpiādē 2.posmā starpnovadā Ance Timbare ieguva 3.vietu 12.klašu grupā, kopvērtējumā 5.vieta, piedalījās Annija Kliemane. Skolotāja Una Blūma. Vācu valodas 49.valsts olimpiādē 2.posmā starpnovadā Elīza Janvāre (11.kl.) ieguva 2.vietu, Annija Kliemane (12.kl.)- 3.vietu, piedalījās Ance Timbare (12.kl.). Olimpiādei sagatavoja skolotāja Vija Zusmane. Starpnovadu angļu valodas olimpiādē 2.vietu ieguva Nātālija Dolgova (9.b).Piedalījās Rūta Lākute (8.a), Lauma Margarita Lasmane (8.b), Kristens Rešņa (8.b) un Anete Bumbiere (9.a). Sagatavoja skolotājas Inese Dabiņa un Una Blūma. Kārlis Kristiāns Danenbergs (6.a) un Jānis Kārlis Silenieks (7.b) piedalījās starpnovadu mājturības un tehnoloģiju olimpiādē koka un metāla tehnoloģijās. Skolotājs Agris Druvaskalns.
9.a klases komanda “PIKASO” (A.Bumbiere, D.Strādniece, A.Rezevska un E.Vītola-Zariņa) un 9.b klases komanda “Skrunda 03” (A.Bukša, A.Dabiņa, R.Kadakovskis, L.Lācīte) piedalījās starpnovadu konkursā “Brocēnu četrcīņa- Latvijai 100”. Skolotāji I.Bloka, U.Ziņģe, I.Pickaine, A.Čehoviča, A.Druvaskalns.
No 7. līdz 9. novembrim Ventspilī pulcējās gandrīz 300 dažāda vecuma skolēni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, izaicinot sevi un gūstot jaunus iespaidus tehnoloģiju konkursa “Ventspils IT izaicinājums 2018” finālā. Skolēni un pedagogi Ventspilī pavadīja trīs aizraujošas dienas. No mūsu skolas finālā piedalījās vidusskolas komanda “Iceage” (Elīza Janvāre, Ērika Uļjanova un Samanta Lēvalde). Skolotāja Inese Pickaine.
Misas vidusskolā, Vecumnieku novadā, risinājās Latvijas 3.posma sacensības sporta tūrismā. Šeit piedalījās Skrundas vidusskolas komanda. Pirmajā dienā notika komandu kombinētais pārgājiens, kur “D” grupā Skrundas jaunsargi ieguva 1.vietu. Otrajā dienā notika komandu tūrisma tehnikas un individuālās tūrisma tehnikas sacensības. Komandu tūrisma tehnikā Skrundas jaunsargi ieguva 3.vietu. Komandu vērtējumā, otro posmu pēc kārtas, laurus plūca skrundenieki izcīnot 1.vietu. Apsveicam “D” grupas sacensību uzvarētājus skrundeniekus Adrianu Bolšteinu, Lilliju Pupuri, Evelīnu Beierbahu, Emmu Sophie Hoeppneru. Komanda cītīgi gatavojas 4.posma tūrisma sacensībām, kuras notiks Krāslavas novadā.
Kuldīgā risinājās Jaunsardzes modernās trīscīņas sacensības. Sacensības notika trīs vecuma grupās. Dalībnieki sacensības sāka ar peldēšanu Kuldīgas peldbaseinā, bet pēc tam vieglatlētikas manēžā veica kombinēto skriešanu ar šaušanu. Sacensībās no Skrundas piedalījās Kārlis Mikus Robalds un Diāna Druvaskalne. Apsveicam Diānu par izcīnīto 3.vietu savā vecuma grupā un Kārli par piedalīšanos.
Kuldīgā notika arī soļošanas treniņš, kurā visas dienas garumā jaunsargi soļoja, lai varētu atlasīt 29 jaunsargus no Kurzemes, kuri soļos 18.novembra militārajā parādē Rīgā. No Skrundas militārajā parādē Rīgā piedalījās Jolanta Aina Stepanoviča, Samanta Seņko, Diāna Druvaskalne. Paldies jaunsargu instruktoram Kasparam Rudītim.
Savukārt Taekvondo turnīrā “Jelgavas kauss 2018” Džesika Logina ieguva 1.vietu, Alise Rožkalne- 1.vietu, Karlīna Druvaskalna- 2.vietu un Bruno Bārs- 3.vietu savās svaru kategorijās un disciplīnās. Treneris Kalvis Saulītis. Apsveicam!
Stapnovadu konkursā “Ko Tu zini par drošību?” 5.b klases komanda “RISE” ieguva 3.vietu, konkursā piedalījās vēl divas 5.b klases komandas “TEAM” un “BAATZ”. Skolotāja Inese Pickaine.
Vairāki Skrundas vidusskolas klašu kolektīvi (4.b, 5.b, 6.a) piedalās konkursā Amigo izaicinājums un cer tikt ceļojumā ar Tallink.
Uz tikšanos ar vidusskolēniem skolā bija ieradusies Annija Danenberga. Annija ir studente Nīderlandē un šobrīd mācās apkārtnes plānošanu un dizainu. Viņa vēlējās iedrošināt skolēnus domāt par nākotnes iespējām un ļaut apzināties, kādas iespējas vispār pastāv. Annija pastāstīja par savu pieredzi, mācoties ārzemēs, kādas iemaņas ir nepieciešamas, cik svarīgas ir valodu prasmes, un kā izmantot savas prasmes praktiski. Tādā veidā, mūsu absolvente centās iedvesmot skolēnus turpināt mācības augstskolā, kas palīdzētu plašākai domāšanai nākotnē.
Savu darbību skolā uzsākusi 2018./2019.m.g. skolēnu līdzpārvalde. Par skolas prezidenti ievēlēta 11.klases skolniece Samanta Lēvalde. Vairāk par skolēnu līdzpārvaldes aktivitātēm https://www.instagram.com/lidzparvaldite/.
Skolā ar pasākumu pirmsskolas izglītības grupiņai “Mākonīši”, ražas svētku izstādi un Mārtiņdienas tirdziņu tika atzīmēti Mārtiņi.
Sacensībās “Esi kā Lāčplēsis” 1.kl. grupā Krišjānim Danenbergam- 1.vieta, Robertam Gierkenam- 2.vieta, Bruno Bāram- 3.vieta, 2.kl.grupā Markusam Laenko-1.vieta, Henrijam Freimanim- 2.vieta, Harijam Freimanim- 3.vieta, 3.klašu grupā Gustavam Vītolam-Zariņam- 1.vieta, Gintam Butam- 2.vieta, Gustavam Liekmanim- 3.vieta, 4.klašu grupā Renāram Jansonam- 1.vieta, Henrijam Strazdam- 2.vieta, Aleksandram Eihem- 3.vieta. Savukārt meitenes piedalījās valsts svētkiem veltītā zīmējumu konkursā. Paldies skolotājām Ligitai Kučkai un Ilzei Prūsei par sacensību organizēšanu.
16.novembrī skolā notika Latvijas simtgadei veltīts svinīgs pasākums “Es esmu latvietis”. Pasākuma piedalījās aktieris Helmuts Kalniņš, skolas interešu izglītības kolektīvi un audzēkņi.
Šajā mācību gadā skola tiek saposta un dekorēta skolotājas Ivetas Labunskas vadībā. Paldies skolotājai un viņas atbalstītājiem!
Skrundas vidusskolas skolēni aktīvi piedalās programmā “Latvijas skolas soma”. Šī programma ir Latvijas valsts simtgades dāvana Latvijas skolēniem, kas sevī ietver bezmaksas kultūras un izglītojošu pasākumu apmeklēšanu (teātri, izstādes, koncerti, muzeji u.c.). Skolēni piedalījās praktiskās nodarbībās “Kā uzņemt savu filmu?”, apmeklēja leļļu teātra izrādi “Sarkangalvīte un vilks” Skrundas kultūras namā un Liepājas teātra izrādes “Smaragda pils@ta.enter” un “Precības”.
Skolēni mācību gada pirmā semestra liecības saņems 21.decembrī un skolēni dosies ziemas brīvdienās. Mācības skolā atsāksies 2019.gada 7.janvārī.
Skrundas vidusskolas Ziemassvētku labdarības koncerts notiks 21.decembrī plkst.12.00 Skrundas kultūras namā.

Informāciju sagatavoja Skrundas vidusskolas direktora vietniece Inguna Berga.

Šis ieraksts tika publicēts Vecākiem. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.